Home / Wien blog
A+ R A-
Wien blog

Wien blog (16)

woensdag 20 mei 2015 19:39

Juryfinale semi 2

Gepubliceerd in Wien blog door Erik

 

 

Gisteren was de juryfinale. De juryfinale is een kopie van de uitzending voor donderdagavond en mocht er iets gebeuren tijdens de live-uitzending dan zal de EBU de beelden van woensdag uitzenden. De vakjuryleden in alle meestemmende landen hebben dus al hun keuze moeten maken op basis van deze show.

woensdag 20 mei 2015 17:09

In het nieuws

Gepubliceerd in Wien blog door Erik

Binnen het ESC-Daily team waarin ik af en toe meedraai ben ik natuurlijk wel een vreemde eend in de bijt. Waar zij allemaal zo professioneel mogelijk moeten werken en ik hen alleen ondersteun, overtreed ik natuurlijk alle journalistieke regels die er zijn.

woensdag 20 mei 2015 10:15

Rode Loper

Gepubliceerd in Wien blog door Erik

 

Zondag was het officiële welkom van alle landen in de stad Wenen. Op zaterdagavond vond nog het mega-evenement Life Ball (Benefiet i.v.m. aids) plaats op het Rathausplatz. In een modeshow werd een best of Jean Paul Gaultier geshowd en over een rode loper van 200 meter traden tal van bekende wereldburgers aan gekleed in fraaie kostuums, thema ‘gold’. Zondagmiddag was het de beurt aan alle landen om hun entree te maken over deze lange loper. Met Sandy, die ik eerder ontmoet had in het perscentrum, heb ik afgesproken om te helpen met het maken van een leuke reportage. Die gaat nu de hele wereld over.

donderdag 21 mei 2015 09:03

Eindstation Trijntje

Gepubliceerd in Wien blog door Erik

Trijntje vliegt er uit, en 'wij' zijn weer geland. Na alle veel te hoge verwachtingen van een regie die een wel ok, maar niet bijzonder liedje moest redden, is de realiteit dat van de 3 westerse landen alleen België door is. En dat is terecht. Gewaagde composities in een goede uitvoering moeten beloond worden.

dinsdag 19 mei 2015 07:45

De juryfinale semi 1

Gepubliceerd in Wien blog door Erik

Gisteren was de juryfinale en tegelijk het Israelische feestje. De juryfinale is een kopie van de uitzending voor vanavond en mocht er iets gebeuren tijdens de live-uitzending, dan zal de EBU de beelden van gisteren uitzenden. De vakjuryleden in alle meestemmende landen hebben gisteren dus al hun keuze kunnen maken. Ook Trijntje kan nu ze gekozen heeft voor een saai broekpak niet meer terug naar de spannende décolletéjurk waar ze eerst veel ophef mee veroorzaakte.

zondag 17 mei 2015 12:24

Tweede ronde repetities - Semi 2

Gepubliceerd in Wien blog door Erik

 


Met dank aan ESF-MAGAZINE website-collega Dennis van Eersel, hier alsnog een verslag van de zaterdagse repetitie. Hij heeft voor mij de verslaggeving overgenomen, die ik normaal voor deze site doe en dan kopieer naar www.esfmagazine.nl en vervolgens ook in het Engels vertaal voor ESC-DAILY. Zij plaatsen er vaak ook nog video's bij. Zelf moest ik een dagje rust inbouwen omdat ik het qua hernia niet meer trok.

 

zondag 17 mei 2015 14:30

Eerste repetities finalebijdragen

Gepubliceerd in Wien blog door Erik

Allereerst excuses voor het niet bijhouden van deze pagina einde vrijdagmiddag en zaterdag. De hernia ging iets teveel parten spelen, waardoor ik moest afhaken en een dag rust pakken. Inmiddels weer op de been, dankzij de rust en pijnstillers. Vandaag is de arena weer gesloten (de foto is nog  van vrijdag) en oefenen de finalisten. Wij krijgen Italie, Oostenrijk, Spanje, Australië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk te zien. 

vrijdag 15 mei 2015 14:06

Happy Handiclaps

Gepubliceerd in Wien blog door Erik

 

Happy handiclaps
Het lijkt het thema van 2015 jaar te zijn. Naast veel diepe decolletés, zwarte jurken, wereldbollen en allerlei soorten bomen op de LED-achtergrond, hebben meerdere inzendingen dit jaar een serieus thema of boodschap.

vrijdag 15 mei 2015 08:59

Tweede ronde repetities - Semi 1

Gepubliceerd in Wien blog door Erik

 

Vandaag is de zaal open en mogen opnamen vanuit de zaal gemaakt worden. Heel semi 1 wordt vandaag doorlopen. Van Moldavië tot Georgiël Wij krijgen in het perscentrum de cameravoering en optredens te zien, dit mag uiteraard niet gefilmd worden. Maar hier zal ik links posten naar de filmpjes die in de zaal opgenomen worden. De stoplichten rond de arena zijn aangepast, met een knipoog naar de vele homofans die altijd op het concert afkomen.

donderdag 14 mei 2015 13:58

Do vervangt Hind in jury

Gepubliceerd in Wien blog door Erik

Do vervangt Hind in Nederlandse jury

Zangeres Do zal Hind vervangen in de Nederlandse jury voor het Eurovisie Songfestival. Hind moet wegens verplichtingen verstek laten gaan en zal daarom vervangen worden door Do.

De Nederlandse jury bestaat verder uit radio-DJ Gijs Staverman, zangeres Carolina Dijkhuizen, Q-directeur Florent Luyckx en Creative-director Maurice Wijnen. Producer Holger Schwedt is backup jurylid.

De jury’s beslissen over vijftig procent van de punten en baseren hun resultaten op basis van de jury-repetities op de avond voor de tv-uitzending. Zo spoedig mogelijk na afloop van het songfestival zullen ook al hun punten openbaar worden gemaakt. Edsilia Rombley zal op 23 mei het totaalresultaat aan Europa (en Australië) overbrengen.