Home / Nieuws / OGAE / Douwze Points - 8-ter ons
A+ R A-
11 mei

Douwze Points - 8-ter ons

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

 

Douwe gaat voor ‘Douze points’ oftewel de volle Winst. Vandaag in de reeks Douwze Points gaan we het achtste punt binnenhalen.

8-ter ons

Bedankt Douwe! ‘I love you babe’ en knipoog recht in de camera maakten het helemaal af. Helemaal omdat ik er ongeveer naast stond. Helaas blokkeerde ik wel de cameraman met mijn hoed tijdens wat het mooiste shot had kunnen worden. Ik ga tijdens de finale dus maar ergens anders staan. Ik stond nu toch al pal achter de windmachine die regelmatig aangezet werd. Zodoende kon ik dus de zuiverheid niet beoordelen van de Azerbeidzjaanse Samra. Omdat alle repetities megavals waren was ik behoorlijk opgelucht. Met de kennis van nu ben ik wel benieuwd naar met name de deel uitslagen van bijvoorbeeld Malta, Montenegro en San Marino. Landen waar eerder gedoe was rondom vermeende omkoping of partijdigheid van de jury en meerdere complottheorieën ontstonden.

 

Dat de Armeense deelneemster ondanks het vlaggenprotocol toch de vlag van Nagorno Karabach heeft lopen zwaaien, lijdt tot een statement tijdens de winnaars persconferentie van een Azerbeidzjaanse journalist. Omdat het in Zweden een doodzonde is om een microfoon uit te zetten, mag hij uitpraten en wordt Iveta gevraagd of ze hoewel er geen vraag is gesteld toch een antwoord wil geven. Iveta zegt, dat het Eurovisie om muziek gaat en laat het daarbij. Veel mooier is het om te vermelden dat de delegatie van Azerbeidzjan bij alle antwoorden van Armenië applaudiseert en dat de Armeense journalisten alle gekwalificeerde landen feliciteert (en dus ook Azerbeidzjan). De EBU overweegt nog wel hoe het vlag-incident bestraft dient te worden.

 

Ondertussen ligt er dus een halve finale met Douwe Bob’s kwalificatie achter ons en was er taart in Douwe Bobs café, voor wie het op kon brengen. Uw verslaggever was nog moe van het ronddragen van een kamerplant tijdens de polonaise op ‘Habab haba’ in de Euroclub.

 

Nu kijken we uit naar de finale. En met ons heel Europa. De Engelse kranten zijn lyrisch en in het Eurovisie omarmende Estland staat ondanks de eigen uitschakeling Douwe Bob inmiddels op nummer 1 in de I-tuneslijsten. De foto is van OGAE lid Jeroen Dekkers, die ook op een leuk plekje stond in de arena.

 

Vandaag hebben we de eerste dress rehearsal gezien. De tweede semi opent met een leuke mini musical in Michael Bublé meets Muppets-stijl rondom alle thema’s (lees clichés) rondom het Songfestival. In semi twee krijgen we wederom filmpjes te zien van Mans en Petra die fans oppikken en deel twee uit de documentaire Eurovision Nerds.

 

De finalisten Italië, Verenigd Koninkrijk en Duitsland treden vanavond ook de volle drie minuten op voor de jury’s. Daar krijgen de kijkers op donderdagavond thuis dan weer 1 minuut van terug te zien. 

Laatst gewijzigd op: woensdag 11 mei 2016 17:06