Home / Nieuws / OGAE Nieuws / Douwe Bob voor Nederland
A+ R A-
23 sept

Douwe Bob voor Nederland

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

De kogel is door de kerk. Eerst keurig gelekt zoals dat altijd gaat, maar het is nu officieel bevestigd: Douwe Bob (Posthuma) mag voor Nederland naar het Songfestival in 2016. Slechts 6 solozangers uit Nederland gingen hem voor. Met deze bekenmaking is de eerste artiest voor Stockholm al in september bekend. 

 

 

“Ik was vorig jaar gepeild en toen wilde ik al, maar toen ging het niet door. Ik ben blij dat het nu naar buiten komt. Ik hou niet van dat geheimzinnige”, zei Douwe Bob bij De Wereld Draait Door. “Er zijn deuren geopend. Muzikanten kunnen naar het songfestival.” volgens de eerste winnaar (2012) van de talentenshow De Beste Singer Songwriter van Nederland. De Fries mag in de voetsporen van Anouk, de Common Linnets en Trijntje treden. Kwaliteit staat voor hem voorop, want hij ziet zich liever in de traditie van voorgenoemde grote artiesten, dan als opvolger van De Toppers. We hoeven dus geen glitters te verwachten maar moeten rekenen op een uptempo en eigen nummer.  Jan Smit gaf al aan dat ze met gezonde jaloezie naar de Zweden hebben gekeken ".... we (hebben) geleerd van onze fouten vorig jaar, toen een paar uur voor de halve finale nog niet alles duidelijk was, qua kleding. Zweden hoefde alleen een USB-stick erin te doen en alles was al klaar. Die les hebben wij geleerd. In februari zijn wij op alle vlakken klaar voor Stockholm.”

 

 

Ook Douwe Bob zelf steekt zijn ambitie niet onder stoelen of banken: “Ik ga voor de winst. En ik ben heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen. Het is voor mij goed dat het nu al vroeg bekend is, dan kan ik werken aan details zoals optreden met in-ears.” Hij wil winnen en kennelijk AVROTROS ook, want Remco van Leen, mediadirecteur AVROTROS, is trots op de Nederlandse inzending: “Douwe Bob is in korte tijd uitgegroeid tot een Nederlandse topartiest. Hij schrijft en componeert zijn eigen muziek en samen met zijn uitstraling zou dat op een internationaal podium hoge ogen moeten kunnen gooien. We gaan nu met z’n allen hard aan de slag, want pas als alles klopt maken we kans op de overwinning.”


Giel Beelen prijst zijn ontdekking aan bij RTL Boulevard. Douwe Bob zou best goed in het Songfestivalplaatje passen. “Douwe heeft het een beetje van alle twee. Het is aan de ene kant rock-‘n-roll pur sang, met drank, drugs en seks, maar tegelijkertijd is het een ontzettend gevoelige jongen waar je diepzinnige gesprekken meet kunt voeren. Het is echt een gouden pik.”

 

Tout bekend Nederland heeft zich al uitgelaten over het nieuws. Ilse de Lange, die in 2014 met The Common Linnets (toen nog met Waylon) tweede werd in Kopenhagen, steunt de Nederlandse inzending. "Douwe Bob. Love it! #Eurovision", zo is te lezen in een tweet van Ilse's groep. Ook De Troubadour-zangeres Lenny Kuhr, de winnares van 1969, is blij dat Douwe Bob naar het Songfestival gaat. "Leuk jong; die Douwe Bob en hij kan zingen. Lijkt me een goede keus. Wellicht de eerste mannelijke Nederlandse winnaar", zo laat zij op sociale media weten. Gerard Joling, die in 1988 meedeed aan het liedjesfestijn, noemt het een geweldige keus dat Douwe Bob ons land vertegenwoordigt. "Wat een talent!" Marga Bult plaatst een kritische kanttekening. "Douwe Bob is vrij jong en nog niet heel ervaren ... Toch zou ik voor zo’n groot podium eerder kiezen voor iemand die ruimschoots ervaring heeft.". Over het algemeen is de bekendmaking goed gevallen bij zowel de BN-ers als de fans. 


Dat het nummer al af is, lijkt er op te wijzen dat het vorig jaar ook al in de running was maar toen voorrang werd verleend aan Walk along / Trijntje Oosterhuis, omdat Douwe toen nog minder ervaring (en een cd minder) had. Dus in retrospect heeft men vorig jaar al een beetje naar Marga Bult geluisterd. De druk na een tweede plaats is ook wel erg hoog. Het lied wordt in februari pas naar buiten gebracht, is nu de planning. Tot die tijd gaat men er alles aan doen om een goede act in elkaar te zetten. Het lijkt er toch echt op dat men bij de AVROTROS na Trijntjes verlies wakker is geschud en vol voor de winst wil gaan. 

 


 

Laatst gewijzigd op: woensdag 23 september 2015 17:13