“We kennen elkaar al heel lang uit het countrycircuit. Begin dit jaar wilde ik graag een plaat maken met een gelijkgestemde en toen kwam ik bij Waylon uit. We zijn diverse malen naar Nashville gegaan en hebben daar samen geschreven. We hebben veel nummers geschreven, maar nog niet bepaald welk nummer we gaan doen op het songfestival. Op een ochtend in Nashville hadden we over het songfestival en toen werd ik er toch wel enthousiast over”, zei Ilse.

 

De naam Daniël Lohues viel de afgelopen weken ook, maar hij zal geen deel uitmaken van de groep. “We hebben hem wel gevraagd om mee te gaan naar Nashville. Hij heeft ook meegeschreven aan het album, samen met diverse Amerikaanse songwriters. Het kan dus zijn dat een nummer van hem wordt gekozen, maar hij gaat niet mee het podium op.”

Over dat nummer kunnen de twee nog niets zeggen. “We weten nog niet wat voor soort nummer het gaat worden. Het kan uptempo zijn of echt iets uit het hart. Het gaat uiteindelijk niet om de jurk of de glitters, maar het gaat om de song en de uitvoering daarvan”, zei Waylon. De voorkeur van Ilse gaat uit naar twee stemmen, twee gitaren en je hart uitstorten. Afhankelijk van het nummer wordt de podiumpresentatie verder ingevuld.

De twee waren eerst afzonderlijk gepolst om deel te nemen. De twee zitten echter bij hetzelfde management en daar viel het kwartje dat de twee ook met een gezamenlijk project bezig waren. De AVROTROS was meteen enthousiast en daarop ontstond het plan om de twee gezamenlijk naar het songfestival te sturen. Voor Waylon lag dat iets anders dan voor Ilse. “De prestatie van Anouk speelde voor mij niet echt een rol. Ik vond het altijd al een leuk ding. Na de Grammy’s is het toch grootste muziekevenement op aarde”, vertelde Waylon. Ilse keek daar anders tegenaan. “Voor mij heeft het wel geholpen. Het imago van Anouk staat zover af van dat van het songfestival. Dat heeft me wel aan het denken gezet.”

Het songfestival is niet het enige project van de twee komend jaar. Op 21 juni 2014 in het FC Twente Stadion gaan de twee in concert tijdens Tuckerville. de kaartverkoop daarvan is inmiddels ook gestart.

 

bron:  Songfestivalweblog : 

http://www.songfestivalweblog.nl/2013/11/the-common-linnets-waylon-en-ilse-delange-gaan-naar-kopenhagen/