Home / Nieuws / Eurovisie
A+ R A-
Eurovisie

Eurovisie (12)

donderdag 05 januari 2017 14:20

OGENE naar Kyiv

Gepubliceerd in Eurovisie door Erik

OGENE zal de Nederlandse drielkleur in de Oekraïne gaan verdedigen. Na de overwinning van Jamala met '1944' in Stockholm, een prima 10e plek voor Laura Tesoro en 11e stek voor Douwe Bob zijn het de zusjes Lisa, Amy en Shelley uit Fijnaart die met hun wissel- en meerstemmige zang de expert en publieksjury willen overtuigen. Zij wonnen in 2014 al de vijfde editie van The Voice.

zaterdag 02 mei 2015 13:14

Trijntje en Guy willen een duet!

Gepubliceerd in Eurovisie door Erik

 

Voorafgaand aan Eurovision in Concert was OGAE NL bij de persconferentie van Eurovision in Concert en sprak daar met diverse artiesten, zo ook met Trijntje en Guy Sebastian. Hieronder een kort verslag.

dinsdag 26 maart 2013 00:13

2013 OGAE - Poll

Gepubliceerd in Eurovisie door Erik

 

Alle deelnemers aan het Songfestival 2013 zijn inmiddels bekend. Hier vind je ze allemaal op een rijtje:

maandag 25 maart 2013 22:22

Birds van Anouk naar Zweden

Gepubliceerd in Eurovisie door Erik

Anouk heeft haar lied 'Birds' gepresenteerd.


Lang moest Nederland er naar uitzien en met angst en beven keek elke Songfestival en Anoukfan er naar uit. Uiteindelijk was het dan zo ver. De bekendmaking van artiest en presentatie van het lied hadden nog nooit zó ver uit elkaar gelegen in tijd als dit jaar met Anouk en het lied dat de titel 'Birds'. Op de persconferentie (10 maart jl.) was dan ook de spanning te snijden.

dinsdag 28 februari 2012 15:12

Joan Franka voor Nederland naar Baku

Gepubliceerd in Eurovisie door Louis

Joan Franka is de winnares geworden van het Nationaal Songfestival 2012 en gaat daardoor namens Nederland naar Azerbeidzjan. De in een eigen jurk en indianentooi gestoken Franka won met het samen met Jessica Hogeboom geschreven nummer You and Me de superfinale van Pearl Jozefzoon en Ivan Peroti.

Het Nationaal Songfestival 2012 kende dit jaar onder invloed van Talpa’s John de Mol een andere opzet dan normaal. Er waren zes kandidaten gekozen uit een open inzending, die vanavond in drie duels tegen elkaar uitkwamen. Via een vijfkoppige vakjury (die ieder tien punten te verdelen hadden en moesten kiezen) en televoting werden de winnaars gekozen.

donderdag 16 februari 2012 18:56

Nederland bruist op Eurovisiegebied!

Gepubliceerd in Eurovisie door Louis

Nieuws over het Nationaal Songfestival zal je vast niet ontgaan zijn, op 26 februari is het dus zo ver. Maar dat is niet alles wat staat te gebeuren zet de volgende datums ook maar in je agenda:

zondag 08 januari 2012 21:17

Zes kandidaten voor het NSF

Gepubliceerd in Eurovisie door Louis

 

De TROS maakte zojuist de zes kandidaten bekend die op 26 februari gaan deelnemen aan het Nationaal Songfestival 2012. De zes zijn gekozen uit 491 inzendingen die tot en met 30 september in een koffer op het TROS-terrein konden worden gedeponeerd. Een selectiecommissie boog zich daarna over de nummers.

Voor een aantal kandidaten gold dat zij later zijn aangezocht om deel te nemen; de nummers zaten echter wel in de koffer maar hadden nog geen artiest. Vier van de zes kandidaten hebben een Voice of Holland-verleden, Tim Douwsma en Ivan Peroti zijn wat dat betreft de buitenbeentjes.

* Raffaëla – Chocolatte (Jan Rooymans/Chris Silos)
* Joan Franka – You and Me (Joan Franka/Jessica Hogeboom)
* Ivan Peroti – Take me as I am’ (Alain Clark/Steve Diamond/Ben Caver)
* Pearl – We can overcome (Gordon Groothedde/Curtis Richardson)
* Tim Douwsma – Undercover Lover (Bruce R.F. Smith, Michel van der Zanden)
* Kim de Boer – Children of the World (Martijn Schimmer) (foto: Nico Kroon/TROS)

Bron: Songfestivalweblog.nl

zaterdag 03 december 2011 22:30

Georgië wint het Junior Songfestival

Gepubliceerd in Eurovisie door Louis

Na een zeer spannende puntentelling, heeft Georgië voor de tweede keer het Junior Songfestival gewonnen. Rachel die de Nederlandse driekleur verdedigde is op een verdiende tweede plaats terecht gekomen, slechts 5 punten onder de winaars: Candy uit Georgië met het lied Candy Music.

De volledige resultaten:

Georgië 108 punten

 

Nederland 103 punten

Wit Rusland 99 punten

Rusland 99 punten

Armenië 85 punten

Moldavië 78 punten

België 64 punten

Bulgarije 60 points

Zweden 57 punten

Litouwen 53 punten

Oekraine 42 punten

Macedonië 31 punten

Letland 31 punten

donderdag 22 december 2011 19:19

Nationaal Songfestival op 26 Februari

Gepubliceerd in Eurovisie door Louis

Zondag 26 februari a.s. zal in Studio 24 In Hilversum het Nationaal Songfestival 2012 georganiseerd worden waarin - zeer waarschijnlijk zes- kandidaten gaan strijden wie Nederland zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival in Bakoe (Azerbeidzjan). De organisatie van het Nationaal Songfestival (TROS en Talpa) hebben aan OGAE Nederland een beperkt aantal kaarten aangeboden voor een fanvak in het publiek.

De kaarten kosten € 17,50 per stuk. Leden van OGAE Nederland kunnen kaarten bestellen door een mail te sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. o.v.v. Kaarten Nationaal Songfestival 2012 met daarin de vermelding van het aantal kaarten en het adres waar we kaarten naar toe moeten sturen. Per transactie wordt er € 1 in rekening gebracht voor normale verzending en € 8 voor aangetekende verzending. Aanmelding betekent dat de kaarten ook daadwerkelijk afgenomen worden.

Mocht je interesse hebben in kaarten voor het Nationaal Songfestival wacht dan niet te lang met reageren, want op=op!

zaterdag 01 oktober 2011 20:02

Rachel gaat voor Nederland naar Yerevan

Gepubliceerd in Eurovisie door Louis

De 13-jarige Rachel Traets uit het Brabantse Wouw gaat Nederland vertegenwoordigen op het Junior Eurovisie Songfestival in het Armeense Jerevan. Ze won vanavond de finale van het AVRO Junior Songfestival met Ik ben een teenager. Al na de stemmen van de vakjury en de kinderjury was Rachel niet meer in te halen, maar ook de televoters gaven haar de volle 12 punten. Ook in haar halve finale had ze al het maximum aantal punten gehaald. Yassir eindigde als tweede voor Lidewei.