Home / København Blog / Common Linnets, 1e repetitieronde
A+ R A-
29 apr

Common Linnets, 1e repetitieronde

Beoordeel dit artikel
(0 stemmen)

De Common Linnets vliegend van start.


Vandaag waren de eerste repetities van de Common Linnets, waarin gekeken wordt of de ideeën van de visualitsatie overeenkomen en de eerste soundschecks uitgevoerd worden. Vanuit het perscentrum kan dat op een scherm gevolgd worden. Gedurende 4x een doorloop wordt de hele act doorgenomen. Het moet gezegd, Ilse komt haar belofte na. Er ís nagedacht over de staging.

'We' beginnen met een shot van bovenaf (zogenaamde birdview) waarbij je de strepen op de weg over de LED-vloer als scheidslijn tussen Waylon en Ilse naar achteren in het perspectief ziet weglopen. Het is meteen duidelijk; dit is een roadsong. Ilse staat recht tegenover Waylon en ze kunnen elkaar dus direct in de ogen kijken, de spanning is voelbaar. Dat is positief en precies de chemie, die we wilden en nog misten bij de eerdere TV_optredens. Ilse kijkt perfect in en ook vooral langs de camera en ook Waylon doet het per doorloop beter. De vloer veranderd in een soort koeienhuid met weinig wit en vervolgens in een soort warrige kluwen van vergroeide wortels maar nu veel wit en weinig zwart. Vocaal valt er niets op het duo aan te merken. Het klinkt elke ronde goed.


Van de oefensessies mogen geen opnamen gemaakt worden anders dan door de EBU zelf. Hiervan kun je dan ook op de website eurovision.tv korte impressies bekijken.


'Er moet nog iets op het stopke'

Na afloop van elke rehearsal hebben de artiesten even pauze. Daarna worden ze in een bescheiden huiskamersetting geïnterviewd. Ilse en Waylon doen dat heel ontspannen, met veel plezier. De hele persconferentie van de Nederlandse inzending verloopt best positief en voorspoedig. Ilse geeft aan dat ze de beelden van het optreden al bekeken heeft en nog wat kleine details zou willen veranderen. Na afloop van het redelijk politiek correcte interview moeten de artiesten op de foto. Ilse en Waylon nemen daar uitgebreid de tijd voor. Als ik dan vraag welke details ze bedoelde, beaamt ze dat het met name op de overdaad aan licht aan het eind van het lied was, en dat er op het stiltemoment nog iets op 'het stopke' moet gebeuren. Dat komt nu nog wat vlakjes over. Ofwel, men zit er bovenop en dat is een goed teken. 


interview

Ook in het perscentrum is de pers milder over de Nederlandse bijdrage dan de gemiddelde Nederlandse pers. Helemaal na de eerste doorloop, merk je dat men toch wel positief verrrast lijkt. Voor het eerst sinds jaren heeft Nederland eens een goed doordachte visualisatie. Er wordt in ieder geval het maximale uitgehaald. De presentatie van 'Calm after de storm' is er één van verstilling, waarin een gezonde spanning hangt.


Hier kun je een filpmje zien van hoe de EBU het heeft vrijgegeven. Dit is dus niet zoals de cameravoering het zal gaan doen tijdens de liveshow, maar geeft wel een beetje een eerste impressiewww.youtube.com/embed/nMiF1tztot8

 

 

 

Laatst gewijzigd op: woensdag 30 april 2014 10:03
Meer in deze categorie: Join Us (1) »