A+ R A-

Alle Nederlandse ESF sites

dinsdag 25 oktober 2011 20:38 Gepubliceerd in Algemeen

De interesse in het Songfestival lijkt in Nederland wel eens wat in het slop geraakt. Maar toch zijn er nog behoorlijk wat Nederlanders zo fanatiek met het songfestival bezig dat ze er een internetsite over bijhouden. Naast de officiële site van de TROS is er behoorlijk wat op het net te vinden in het Nederlands, van fanblogs tot zeer professionele nieuwssites. We proberen er zoveel mogelijk te verzamelen in onze link-sectie. Als jij nog aanvullingen weet, laat het ons dan even weten!

De OGAE Wedstrijden....

dinsdag 25 oktober 2011 20:34 Gepubliceerd in Algemeen

Jaarlijkse wedstrijden

Elk jaar organiseert OGAE een drietal wedstrijden, waarbij alle OGAE-afdelingen een lied mogen insturen. ‘OGAE-Rest of the World’ is de verzamelnaam van alle landen die óf geen eigen OGAE-afdeling hebben of niet meedoen aan het Songfestival. De organiserende OGAE-afdeling verzamelt alle inzendingen en stelt deze beschikbaar voor alle OGAE-leden. Vervolgens mogen zij via hun eigen vereniging hun stem uitbrengen. Per OGAE-afdeling resulteert dit in een top 10 volgens het bekende 12-puntensysteem.  Het land dat de meeste punten verzameld heeft in de stemming wint en organiseert de volgende jaargang van deze  wedstrijd.

 

Hieronder volgt een korte beschrijving van alle drie de wedstrijden:

Je nooit meer vervelen

dinsdag 25 oktober 2011 20:31 Gepubliceerd in Algemeen

Ieder jaar organiseert OGAE Nederland een feest. Tenminste dat zijn we van plan. Dit jaar (2013) zijn we nog een programma aan het bedenken. Heb je ideeën, laat het ons weten!

 

De afgelopen jaren is OGAE Nederland mede-organisator geweest van Eurovision in Concert, een groots opgezet concert in Amsterdam of omgeving, waar steeds ongeveer de helft van de artiesten die dat jaar meededen aan het Songfestival al een voorproefje kwamen geven, door hun lied al ten gehore te brengen op de bühne. Over een vijfde editie wordt druk gesproken. Als er meer bekend is zullen we dat hier zo snel moeglijk melden.

Maar er is meer te doen, zowel in Nederland als in de landen om ons heen wordt regelmatig wat georganiseerd wat onze Eurovisie hartjes harder laat slaan. In onze evenementen-sectie gaan we zo goed mogelijk proberen je daarvan op de hoogte te houden!

Meer over het songfestival

dinsdag 25 oktober 2011 20:29 Gepubliceerd in Algemeen
Het Songfestival, het festival waar stiekem iedereen toch wel een zwak voor heeft... nou ja wij in ieder geval wel. En jij vast ook als je dit nu leest als je echt niet precies weet waar het over gaat, moet je misschien hier eens een kijkje nemen.

K2 Comments