Home / Algemeen / Algemeen / De OGAE Wedstrijden....
A+ R A-
25 okt

De OGAE Wedstrijden....

Beoordeel dit artikel
(1 stem)

Jaarlijkse wedstrijden

Elk jaar organiseert OGAE een drietal wedstrijden, waarbij alle OGAE-afdelingen een lied mogen insturen. ‘OGAE-Rest of the World’ is de verzamelnaam van alle landen die óf geen eigen OGAE-afdeling hebben of niet meedoen aan het Songfestival. De organiserende OGAE-afdeling verzamelt alle inzendingen en stelt deze beschikbaar voor alle OGAE-leden. Vervolgens mogen zij via hun eigen vereniging hun stem uitbrengen. Per OGAE-afdeling resulteert dit in een top 10 volgens het bekende 12-puntensysteem.  Het land dat de meeste punten verzameld heeft in de stemming wint en organiseert de volgende jaargang van deze  wedstrijd.

 

Hieronder volgt een korte beschrijving van alle drie de wedstrijden:


OGAE Second Chance Contest (2ndC)

Elke OGAE-afdeling mag meedoen als in het land van herkomst een nationale voorronde is geweest voor het Songfestival. Daaruit mag een lied gekozen worden, waarvan men vindt dat het een tweede kans verdient en dat het internationaal misschien toch beter gedaan zou hebben dan de verkozen kandidaat van dezelfde jaargang. Voorwaarde is dat de inzending uit het huidige Songfestivalseizoen moet komen. Wanneer er een interne selectie is geweest kan een land dus niet meedoen.

In 2012 deden 19 landen mee. OGAE-NL zond Rafaëlla Paton in met ‘Chocolatte’. Zij werd 12e. Spanje won met Pastora Soler’s ‘Tu vida es tu vida’.


Het beste resultaten van Nederland ooit in 2ndC is tot op heden:

Nurlaila met 'Alsof je bij me bent', winnaar uit 18 deelnemers in 1998, 

 

The Millionaires met 'Fantasie eiland', winnaar uit 15 deelnemers in 1982,
Deedee met 'Fata morgana', winnaar uit 13 deelnemers in 1986

 


wedstrijden

OGAE Song Contest (SC)

Elke OGAE-afdeling kiest een inzending uit het arsenaal van uitgebrachte liedjes uit het voorgaande of huidige kalenderjaar. De inzending moet gezongen zijn in de eigen landstaal. ‘OGAE-Rest of the World’ mag uit het hele gebied dat zij bestrijkt een inzending kiezen. Voorwaarde is dat de inzending géén cover is en ook niet meegedaan heeft aan een voorronde van het Songfestival.

In 2012 deden 26 landen mee. OGAE-NL zond Edsilia Rombley en Ruth Jacott in met hun duet ‘Uit het oog niet uit het hart’. Zij werden 3e, dit was meteen ook het beste resultaat ooit voor OGAE-NL sinds de start van SC in 1986. In 2012 won Italië met Nina Zilli’s ‘Per sempre’.

 

Bea-klaarvoordestart

OGAE Video Contest (VC)

Elke OGAE-afdeling mag een videoclip insturen. Voorwaarde is dat het lied in de eigen landstaal is gezongen, in het huidige of vorige kalenderjaar is uitgebracht en er een officiële videoclip voor gemaakt is. ‘OGAE-Rest of the World’ mag uit het hele gebied dat zij bestrijkt een inzending kiezen.

Voor 2012 stuurde OGAE-NL Gers Pardoel in met ‘Ik neem je mee’ in. Hij werd 3e in een deelnemersveld van 14 landen  Italië won ook deze OGAE verkiezing wederom met Nina Zilli’s ‘Per sempre’.

Het beste resultaat ooit van OGAE-NL in deze wedstrijd is: Anouk met 'Lost', 2e in veld met 19 deelnemers in 2005

 

Laatst gewijzigd op: maandag 01 april 2013 14:43